Schildertechnieken

Where creativity meets character
Viola Interior & Design staat voor een kwalitatieve afwerking met oog voor detail.
Naast decoratieve pleistertechnieken kan u bij ons ook terecht voor algemene schilderwerken op maat, zowel binnen als buiten.

Aanvullend op schilderwerken voeren we ook verschillende verftechnieken uit. Dit kan gaan van een subtiel accent tot verschillende texturen, kleurschakeringen en dieptes die we bekomen door de opbouw met diverse producten.

We denken continu aan uw wensen, hierdoor ontstaan regelmatig nieuwe ontwikkelingen die we dan samen realiseren.
Contacteer ons

Natuurlijke verfsoorten

Natuurlijke verfsoorten hebben een traditioneel en ecologisch karakter.
Natuurlijke verf wordt aangekleurd met natuurlijke pigmenten en zorgt voor een ultiem karakter van uw woning. Het unieke eindresultaat wordt bepaald door de hand en de creativiteit van de plaatser… mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Deze natuurlijke verfsoorten bevatten enkel minerale, anorganische bindmiddelen en natuurlijke pigmenten, zonder oplosmiddelen en chemische toevoegingen. Alles draait om duurzaamheid, ecologie, economisch in gebruik en stabiliteit van kleur.

Het minerale bindmiddel gaat een chemische reactie aan met de poriën van de ondergrond waardoor er een duurzame onoplosbare hechting ontstaat. Deze verbinding, of wel "verstening" met het oppervlak geeft extra stevigheid en zorgt ervoor dat de thermische eigenschappen van de minerale ondergrond over worden overgenomen waardoor de verflaag niet zal scheuren.

De extreem hoge waterdampdoorlatendheid (tot 99%) in combinatie met de sterke hechting geven vochtophoping geen kans. Zo voorkomt u dat verf gaat afbladderen of dat er schimmels zouden ontstaan.

Deze ambachtelijke technieken zijn duurder dan de traditionele schilderwerken maar gaan dan ook veel langer mee.
Contacteer ons

Tevreden klanten

"Cupcake ipsum dolor sit sweet roll ice cream."
Meer realisaties